Praktijk Tanja Meijers

Voedselallergieën

Total Reset Methode

 

De Total Reset Methode is ontstaan uit de NAET (Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques) en gebaseerd op acupunctuur.

Een allergie is een abnormale reactie van het lichaam op een onschuldige stof. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts of een appel allergie. Vaak zie je ook een kruisallergie: Als je allergisch bent voor de berkenboom is er ook vaak een appel allergie.

Als het lichaam met deze stof in contact komt, reageert het immuunsysteem hierop. De energiebanen (meridianen) in het lichaam raken verstoord en klachten ontstaan: bijvoorbeeld roodheid, jeuk, misselijkheid, diarree en benauwdheid.

Dit kan bijvoorbeeld een contact allergie zijn, een voedsel allergie of een inhalatie allergie.

Met de Total Reset methode breng je het lichaam in contact met het allergeen door middel van een klein glazen buisje met de stof erin en stimuleert daarna bepaalde acupunctuurpunten op de rug door middel van acupressuur. Het lichaam leert zo om niet te blokkeren als het weer met die stof in aanraking komt, zodat de energie in de meridianen blijft stromen.

Na de behandeling dien je de stof 25 uur te vermijden.

Deze methode heeft wel meerdere behandelingen nodig om dit uit het lichaam te krijgen en het immuunsysteem te versterken.

Uitgebreide informatie over deze methode is te vinden op: www.totalresetmethode.nl